Siirry pääsisältöön

Äänestä vaikuttajaa - Älä perässä hiihtäjää

Kunnallisvaalit ja ennakkoäänestys ovat alkaneet tänään ja ehdokkaiden kampanjat ovat täydessä käynnissä. Vaalilupausten kannalta ehdokkaille kiitollisin kampanjapäivä on tuleva lauantai - aprillipäivä. Sen kun täällä Savon rajamailla yhdistää vielä tähän vanhaa savolaiseen totuuteen, jossa vastuu on kuulijan puolella niin päivä on vaalilupausten tekijöille mitä parhain.
On nimittäin tuplavarmistus - pokeripöydässä sanottaisiin saletti! Lupaa mitäs' tykkäät ja kuumaa kuravettä päälle.
Näinhän se on mennyt muuten aiemminkin ilman aprillipäiviä tai savolaisia totuuksia. On tästä pikkkeuksiakin olemassa - hyvä niin!

Höpisijä on viime viikot miettinyt omaa vaalikäyttäytymistään. Kenelle sen äänen nyt antaisi ja onko sillä merkitystä? Pitkän ja huolellisen pohdinnan jälkeen on ollut helppo tehdä päätös. Perustelutkin ovat helpot yksinkertaiset.
Minun ääneni tulee saamaan yli 70-vuotias eläkeläinen, joka pyyteettömästi tekee työtä kuntalaisten paremman elämän puolesta. Hänellä on vaaleissa numero seitsemän, joka on oma suosikkinumeroni ollut aina myös pysähtyessäni rulettipöydän ääreen. Sille on tullut aina laitettua lantti, jos on pelannut rulettia. Tämä ei kuitenkaan ole rulettia, vaan perusteltavissa oleva selkeä päätös. Timo Kuoksa (sd) tekee uskomattoman hienoa työtä kuntalaisten hyvinvoinnin ja vaikuttamismahdollisuuksien eteen. Tämän olen voinut itse nähdä muutaman viime vuoden aikana, kun olen seurannut asioiden eteenpäin viemistä Mäntyharjussa.
Yksikään muu valtuutettu ei tee samaa työmäärää luottamuasioiden hoitamisessa kuin Timo. Vapaaehtoistyössä hän on esimerkki kaikille niille, jotka puhuvat ja lupaavat, mutta teoista ei ole minkäänlaista tietoa.
Hän perehtyy asioihin paremmin kuin palkkaa saavat virkamiehet. Hän osaa ja osallistuu, kuuntelee ja keskustelee sekä perehtyy ja perustelee.
Mikäli muut - virkamiehet mukaan lukien - luottamushenkilöt edes perehtyisivät asioihin kuin Timo meidän Mäntyharjumme olisi hyvin erilainen.
Tässä oli ylistysosio, jonka takana on helppo seistä.

Eniten ehkä höpisijää on alkanut harmittamaan se vähättelevä suhtautuminen miten johtavat luottamushenkilöt ja johtavat virkamiehet suhtautuvat Timon työhön. Tunnen siitä suurta myötähäpeää. Hävetkää tekin nyt edes vähän.
Ymmärrän sen kateuden ja ja oman osaamattomuuden peittelyn näkökulmasta. Eihän se ole helppoa tunnustaa, että kunnan talouden luvut ovat Timolla paljon paremmin hallussa kuin virkamiehillä johtavista luottamushenkilöistä nyt puhumattakaan. Tarkoitan tässä nyt kunnanvaltuuston ja kunnanhallituksen puheenjohtajia. Hyviä ihmisiä molemmat, mutta höpisijän mielestä täysin väärissä tehtävissä. Jos olen väärässä, niin pyydän oikaisemaan.

Tämä numeron seitsemän piirtäminen lopettaa kunnallisvaaleissa höpisijän osalta pitkän äänestysputken Mäntyharjussa. Olen äänestänyt kunnallisvaleissa Kokoomuksen ehdokasta asuessani Mäntyharjussa ja sieltä on aina löytynyt sopiva ehdokas kuntalaisten etuja ajamaan. Kuluvalla vaalikaudella on puolue tehnyt sen suurimman virheen mitä voin kuvitella. Valinnut kunnanhallituksen puheenjohtajaksi henkilön, jonka kohdalla ainakin minun luottamukseni asioiden hoitamiseen on alle nollan. Se oli höpisijän osalta siinä! Mutta eihän yksi ääni puolueelle mitään merkitse ja hyviä ehdokkaita listoilta löyty. Pari höpisijän leijonankin ansainnutta.

Lupasin edellisessä blogissani kertoa myös ketä en äänestäisi näissä kunnallisvaaleissa. Vastaus on Antti Häkkänen (kok)! Hän on kansanedustaja ja häntä tulen kylläkin todennäköisesti äänestämään tulevissa eduskuntavaaleissa. Nuoren asiansa osaavan valtakunnan politiikan tekijän työkenttänä on eduskunta. Kunnanvaltuuston kokousten osallistumisprosentti (49%) ei kaivanne lisäperusteluja. Yleisesti on väärin, että kansanedustajat ovat mukana kunnallisvaaleissa. Heille pitäisi antaa oikeus olla halutessaan läsnä kaikissa kunnallisissa elimissä puheoikeudella, mutta muuten keskittykööt omaan vaativaan työhönsä. Puolueiden näkökulmasta äänien keräämistä kansanedustajien avulla on pidettävä ymmärrettävänä. Valitettavasti asia on näin joka puolella Suomea.
Muita, joita en äänestäisi en nimeltä mainitse, mutta edellisen blogini neljän ja viiden lampaan kuitanneet eivät voisi ääntäni saada kuin parin vuosikymmenen päästä. Silloin nimittäin on todennäköistä, että kykyni hahmottaa numeroita äänestyskopissa olisi huonotuntut siinä määrin, että sellaisenkin vahingon mahdollisuus olisi olenmassa.

Höpisjän "ravivihjeet" puolueuskollisille äänestäjille tulevat tässä.
Nämä ovat henkilöitä, joita voisin äänestää. Näistä tiedän, että he osaavat ajaa kuntalaisten etua piittaamatta omasta edustaan. He osaavat myös ajatella omilla aivoillaan, johon kaikilla ei ole kykyä, halua tai uskallusta.
Jos olisi pakko äänestää Kokoomusta höpisijä äänestäisi Panu Karjalaista tai Heta Jukolaa kun Taina Taumala jätti asettumatta ehdolle.
Jos taas Keskustalaisen valinta olisi pakollinen ääni menisi ehdottomasti Ismo Partiolle. Kykyä löytyisi vaikka kyseisen lammaslauman johtoon.
Sitoutumattomissa on paljon hyviä ehdokkaita, joista höpisijän olisi vaikea valita. Paasosen Jani, Lahden Pertti, Huovisen Markku, Mustosen  Antti, Rantasen Raili ja Vallinin Juha sekä myös Ahvenaisen Jarkko tai Heikkilän Juha voisivat saada höpisijän äänen. Hmm... tästä poruksata siis äänen voisi antaa kenelle tahansa. Asiansa osaavaa porukkaa, eikä tarvita lammaspaimenta kunnan virkamiehistä kaitsijaksi. Oma näkemys lienee kaikilla selkeä.
Perusuomalaisista höpisijä joutuisi heittämään kruunaa ja klaavaa Hämäläisen Tapsan ja Tanja Hartonen-Pulkan välillä. Osaavat avata ainakin suunsa, vaikka joskus sen voisi avata vähän aikaisemmin. Asiat voivat mennä ohi! Tämähän on tietenkin korjattavissa tulevalla kaudella, mikäli valtuustopaikka aukeaa.
Demareista äänestäisin Jalal Alsaifia mikäli ei ääneni menisi Timo Kuoksalle niin kuin olen ilmoittantut. Jalalille toivotan erityiseti onnea vaaleihin ja toivon vilpittömästi näkeväni hänet valtuustossa tulevalla kaudella.

Tässä oli höpinät tällä erää. Kait' tässä vielä pitää kerran höpistä ennen vaaleja. Ei vaan nyt keksi mistä? Tulevat lauantain vaalilupaukset toreilla ja Marketien ympärillä ehkä saavat kynän taas liikkeelle.

Höpisijä kiittää myös kaikkia niitä tuttuja ja tuntemattomia, jotka ovat tulleet kiittelemään ja kättelemään kylän raitilla ja kauppojen käytävillä. Siis kiittelemään mistä?
Voimassa olevan asemakkaavan puolustamisesta Kisalan alueella. En olisi voinut kuvitella, että asia koskettaa niin monia kuntalaisia ja he ovat kiitollisina ja vilpittömästi tukeneet minua ja Reissupolkua voimassa olevan asemakaavan puolustamisessa ja vaalimisessa. Sydämellinen kiitos!
Liikunnalisen elämäntavan puolesta on mahtavaa olla tekemässä työtä.

Klikkaa >>>   Musiikkia vaalityön tueksi!



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Vaaleja ja valintoja

Näin saatiin EU-vaalit pidettyä ja parlamentaarikot valittua. Valtakunnan kolme eniten ääniä kerännyttä meni itseltäkin veikkauksessa täysin oikein. Se oli siis liian helppo ja selvä juttu. Stubb - Halla-aho - Rehn... hyvä niin! Mäntyharjulaisena oli helppo antaa tunnustus nuoren Häkkäsen Antin hienolle kampanjalle ja nuorukaisen upealle äänisaaliille. Jotain outoa tähän Antin menestykseen kuitenkin liittyy. Sellaista mitä minä en ymmärrä? Onko se kateutta, katkeruutta vai jotain muuta. Itse äänestin Anttia, vaikka en tunnustaudu millään muotoa puolueuskolliseksi. Sehän olisi täysin vastoin minun demokratia-näkemystäni. Pitää voida valita paras ehdolla olevista henkilöistä edustamaan oman alueen ja paikkakunnan menestystä. En tiedä oliko mäntyharjulaisilla oikeastaan muuta mahdollisuutta. Ymmärrän kuitenkin jokaisen vapauden valita äänensä kohde. Sitä en ymmärrä miksi pitää olla katkera ja nähdä Antin menestyksessä jotain negatiivista. Onneksi tämä on ymmärretty Mäntyharjussa puol

Itsekeskeisyys on päivän trendi

Pertunmaan kunnan kuntaliitosneuvottelut ovat lähtökuopissa ja nyt naapurikunnissa on käynnissä keskustelu kuntaliitosneuvotteluihin lähtemisestä. Hartola, Joutsa ja Heinola ovat jo tehneet päätöksensä. Hirvensalmi ja Mäntyharju päättävät liitosneuvotteluihin lähdöstään ensi viikolla. Keskustelu ja lähtötiedot neuvotteluihin lähtemisestä vaihtelevat melkoisesti. Heinola päätti selkeästi olla lähtemättä mukaan ja näyttää siltä, että Hirvensalmen päätös on saman suuntainen. Joutsa ja Hartola päättivät lähteä liitosneuvotteluihin, vaikka Hartolassakin kunnanjohtajan esitys oli liitosneuvotteluihin lähtemistä vastaan. Mäntyharjun päätös voi olla olla kumpi tahansa. Löytyy puoltajia ja vastustajia. Pertunmaalla näkemyksiä on useita, joka on hyvä asia. On tärkeää katsoa asiaa tässä vaiheessa useasta eri näkökulmasta. Sata vuotta sitten Pertunmaa muodostettiin Mäntyharjun, Hartolan ja Joutsan kunnista lohkaistuista alueista. Tällä ei tänä päivänä kuitenkaan ole merkitystä, sillä maailma on mu

Saako fillarilla ajaa maantiellä?

  Seurasin ja osallistuin keskusteluun polkupyöräilystä sosiaalisessa mediassa, jossa eräs keskustelija oli sitä mieltä, että maantieajoa harjoitteleva kilpapyöräilijä ei saisi ajaa polkupyörällään maantiellä. Suuri joukko keskustelijoita hämmästeli moista näkemystä – minä heidän mukanaan. En tiedä miten paljon autokouluissa tänä päivänä käydään lävitse sitä mikä maantiellä on sallittua ja mikä ei ole sallittua. Tiellä voi tulla vastaan mopoja, polkupyöriä ja toisinaan vaikkapa hevonen kärryt perässä tai ratsastaja selässä. Pääosalle tämä on varmaan itsestään selvää, mutta mielestäni on todella iso aukko liikennetiedoissa mikäli joku oikeasti on sitä mieltä, että polkupyörällä ei saa ajaa maantiellä. Kaiken kukkuraksi ainakin itse ymmärsin, että henkilöllä oli myös käsitys siitä, että polkupyöräilijän pitää väistää autoa ajaessaan maantiellä liikennesääntöjen mukaisesti tien oikeaa laitaa. Mielestäni tässä on mennyt kyllä koulutus täysin hukkaan ja levitessään tällainen liikennekulttuu