Siirry pääsisältöön

Vaaleja ja valintoja

Näin saatiin EU-vaalit pidettyä ja parlamentaarikot valittua. Valtakunnan kolme eniten ääniä kerännyttä meni itseltäkin veikkauksessa täysin oikein. Se oli siis liian helppo ja selvä juttu. Stubb - Halla-aho - Rehn... hyvä niin!

Mäntyharjulaisena oli helppo antaa tunnustus nuoren Häkkäsen Antin hienolle kampanjalle ja nuorukaisen upealle äänisaaliille. Jotain outoa tähän Antin menestykseen kuitenkin liittyy. Sellaista mitä minä en ymmärrä? Onko se kateutta, katkeruutta vai jotain muuta.
Itse äänestin Anttia, vaikka en tunnustaudu millään muotoa puolueuskolliseksi. Sehän olisi täysin vastoin minun demokratia-näkemystäni. Pitää voida valita paras ehdolla olevista henkilöistä edustamaan oman alueen ja paikkakunnan menestystä. En tiedä oliko mäntyharjulaisilla oikeastaan muuta mahdollisuutta.
Ymmärrän kuitenkin jokaisen vapauden valita äänensä kohde. Sitä en ymmärrä miksi pitää olla katkera ja nähdä Antin menestyksessä jotain negatiivista.
Onneksi tämä on ymmärretty Mäntyharjussa puolueista riippumatta suurelta osin paikkakunnan nimissä oikein. Useat muidenkin puolueiden jäsenet ja luottamuselimissä toimivat toimivat järkevästi. Äänestivät Anttia.
On tietenkin niitä, jotka kirjoittelevat ja kieriskelevät katkeruuden ja kateuden syövereissä. Heillä on siihen täysi oikeus tässä vapaassa maassa. Jollain kumman tavalla minun kuiternkin käy heitä sääliksi. Ja kun  vielä sanotaan, että sääli on sairautta niin tohtorillehan tässä kait' pitäisi mennä. Jätän kuitenkin väliin, koska en ole siellä sitten vuoden 1973 käynyt. Ei tämä niin paha tauti voi olla etteikö sitä kestäisi.

Kun vielä voitin saunaoluet leikkimielisessä vedonlyönnissä Antin äänimäärästä niin mikäs tässä on alkaa saunaa lämmittämään. Kymmenestätuhannesta äänestä uskalsin saunaoluet lyödä vetoa. Saletissahan on helppo pelata, joten se siitä!!

Eu-vaaleja tärkeämpiä valintoja on tiedossa mäntyharjulaisittain tässä vielä ennen juhannusta. Kuntaan pitäisi saada uusi johtaja. Siis kunnanjohtaja.
Mielenkiintoista on katsoa kuinka valitsijat selviävät urakasta. Valitaanko paras vai sopivin? Siinä on hyvä kysymys, jota taas joku pitää täysin epäsopivana. Tarkemmin kun sitä pohtii niin kysymyksen asettelu on aivan oikea.
Mielestäni sen verran pitää ajatella tulevaisuutta, että valinta osuus mäntyharjulaisnelikkoon Penttinen - Forsell - Ollikainen - Siekkinen... ja piste!
Höpisijä pistää pika-analyysissään ykkössijalle Tuukan. Talousmies johtamaan kuntaa on tänä päivänä oikea veto. Tuomo on höpisijän kakkosehdokas - luotettava ja tasainen paikkakunnan työmyyrä. Pronssisijalle höpisijä jättää Jukan ja Virpin, joilla on mahdollisuus kun haetaan sitä sopivinta keskustaenemmistöisessä kunnassa. Kaikki kuitenklin tulevat toimeen virassa, siitä ei höpisijälläkään ole kahta sanaa.
Saas kuitenkin nähdä miten tässä hommassa käy kun lähes kymmenen on kutsuttu haastatteluun. Valitaanko paras vai sopivin? Valitsijat osaavat asiansa, vaikka päättäjistä en olekaan täysin vakuuttunut. (Valitsijat = valitsijatyöryhmä, Päättäjät = kunnanvaltuusto).

Näin helteellä tuntuu tuo ajatus lentävän, joten on kait parempi ottaa tuo perhoshaavi seinältä ja lähteä tavoittamaan sitä ajatusta tuolta Pyhäveden rantapusikosta.

Höpistään taas ja ollaan iloisia Antin äänisaalista. Mäntyharju voipi saada oman kansanedustajan tulevissa vaaleissa ja kunnanjohtajan se saa aivan varmasti!


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Itsekeskeisyys on päivän trendi

Pertunmaan kunnan kuntaliitosneuvottelut ovat lähtökuopissa ja nyt naapurikunnissa on käynnissä keskustelu kuntaliitosneuvotteluihin lähtemisestä. Hartola, Joutsa ja Heinola ovat jo tehneet päätöksensä. Hirvensalmi ja Mäntyharju päättävät liitosneuvotteluihin lähdöstään ensi viikolla. Keskustelu ja lähtötiedot neuvotteluihin lähtemisestä vaihtelevat melkoisesti. Heinola päätti selkeästi olla lähtemättä mukaan ja näyttää siltä, että Hirvensalmen päätös on saman suuntainen. Joutsa ja Hartola päättivät lähteä liitosneuvotteluihin, vaikka Hartolassakin kunnanjohtajan esitys oli liitosneuvotteluihin lähtemistä vastaan. Mäntyharjun päätös voi olla olla kumpi tahansa. Löytyy puoltajia ja vastustajia. Pertunmaalla näkemyksiä on useita, joka on hyvä asia. On tärkeää katsoa asiaa tässä vaiheessa useasta eri näkökulmasta. Sata vuotta sitten Pertunmaa muodostettiin Mäntyharjun, Hartolan ja Joutsan kunnista lohkaistuista alueista. Tällä ei tänä päivänä kuitenkaan ole merkitystä, sillä maailma on mu

Saako fillarilla ajaa maantiellä?

  Seurasin ja osallistuin keskusteluun polkupyöräilystä sosiaalisessa mediassa, jossa eräs keskustelija oli sitä mieltä, että maantieajoa harjoitteleva kilpapyöräilijä ei saisi ajaa polkupyörällään maantiellä. Suuri joukko keskustelijoita hämmästeli moista näkemystä – minä heidän mukanaan. En tiedä miten paljon autokouluissa tänä päivänä käydään lävitse sitä mikä maantiellä on sallittua ja mikä ei ole sallittua. Tiellä voi tulla vastaan mopoja, polkupyöriä ja toisinaan vaikkapa hevonen kärryt perässä tai ratsastaja selässä. Pääosalle tämä on varmaan itsestään selvää, mutta mielestäni on todella iso aukko liikennetiedoissa mikäli joku oikeasti on sitä mieltä, että polkupyörällä ei saa ajaa maantiellä. Kaiken kukkuraksi ainakin itse ymmärsin, että henkilöllä oli myös käsitys siitä, että polkupyöräilijän pitää väistää autoa ajaessaan maantiellä liikennesääntöjen mukaisesti tien oikeaa laitaa. Mielestäni tässä on mennyt kyllä koulutus täysin hukkaan ja levitessään tällainen liikennekulttuu