Siirry pääsisältöön

Liikalihavia alkoholisteja

Muutama päivä elokuuta jäljellä. Höpinät ovat jääneet kaikkien muiden hössötysten alle ja syksy jo miettii tuloaan. Ulkona nimittäin on just' nyt melko pilvistä eikä näytä kesältä lainkaan.



Kesäteatterin juoppo kirjailijakin alkaa selviämään syksyn tuloon. Päivän kun on taistellut tulevan loman lentolippuihin tulleiden muutosten kanssa, niin voi todeta venäläisten (Aeroflot) tuovan haasteita juuri sopivasti ennen matkaa. Kymmenen puhelun jälkeen kielitaidonkin ruosteista osa pölisi Pyhäveden selkosille. On se taas niin vaikeeta.... "For your information, Aeroflot has changed the departure time for your travel"... Just' Näinhän sen pitikin mennä. 
Onneksi kaikki pitäisi taas olla kunnossa
Kesäteatterin juoppo kirjailija

Tässä aamutuimaan kun ei ollut kuuden aikaan muuta tekemistä, niin herätin emännän ja rupesin höpisemään unista kummuneita ajatuksiani.
 Miten yhteiskuntamme varoja voitaisiin säästää. Vähän oli Holja Höpisijä omastakin mielestään päästänyt mopon karkaamaan käsistä. Emäntä käänsi kylkeä ja hautautui viiden minuutin yksinpuheluni jälkeen tyynyjen ja peittojen alle hiiskahtamatta sanaakaan.

Kaikki alkoi kait' siitä kun siippa näki oluttölkin pöydän kulmalla aamupissalla käydessään. Rupesi siinä aamutuimaan kertomaan  miten paljon alkoholisteja on Suomessa ja miten paljon ne nielevät yhteiskunnan varoja. Ja nimenomaan kun niitä ei hoideta. Hoitoon lähettäminen kuulemma säästäisi moninkertaisesti hoitoon uhratut eurot. Ei nyt kuulemma tarkoittanut Höpisijää purkauksellaan, vaan noin niin kuin yleensä oluen juojia. Helpottihan se vähän.

Siinä sitten kuorsausta kuunnellessa ja kattoon katsellessa  Höpisijä alkoi miettimään, että mitä alkoholismi maksaa ja mitä yhteiskunta tekee sen eteen. On jaossa tietoa ylen määrin alkoholismin hoidosta ja haitoista. Löytyy hoitopakkoja ja -laitoksia ongelmien hoitoon. Yleisesti suhtaudutaan . tuomitsevasti viinan kanssa löträäviin kanssaihmisiin. Sairautenakin sitä pidetään. Rahaa yhteiskunnalta kuluu tämän "ongelman" hoitamiseen jättisummia. Silti homma ei tunnu olevan hanskassa ja se on aina jonkinlainen negatiivinen juttu niin hoitajille kuin hoidettavillekin. Viinaan retkahtaneet tuomitaan jotenkin toisen luokan kansalaisiksi. Alkoholille on määrätty kovat verot, joilla hoidetaan ongelmaa. Hyvä niin!

Liika syöminen on yksi suurimpia terveysuhkia maailmanlaajuisesti
Otetaaanpa toinen... vielä kalliimpi ongelma yhteiskunnassamme.... LIIKALIHAVUUS!
Sen ansioista kustannukset ovat paljon suuremmat kaikkine johdannaisineen kuin alkoholismin. Se lisääntyy koko ajan ja osassa maapalloa jo yli puolet ihmisistä on syötetty pyöreiksi kuin kesäkurpitsat. Liikalihavuutta ei kuitenkaaan tuomita alkoholismin lailla. Miksi? Molemmat ovat pääosin itse aiheutettuja ja niihin löytyy hoitokeinoja. Miksi alkoholisteja kiikutetaan hoitolaitoksiin, mutta liikalihavia ei kiikuteta?
Miksi ei ole lisäveroja lihaville tai alennusveroja laihoille?
Rahtia kuljetetaan painon mukaan, koska raskaamman lastin kuljettaminen maksaa enemmän. Lihavalle ja laihalle taksikyyti maksaa saman verran.... Miksi?

Nyt Höpisijä heräsi hiestä märkänä, kun Sulo-koira loikkasi sänkyyn. Höpisijä kokeili vatsaansa ja totesi, että vielä pääsisi varmaan perusrahdilla junassa Mikkeliin.Sulokin katsoi epäluuloisesti ja viittasi ruokakuppilleen. Ruoka se on silläkin mielessä heti aamutuimaan.
Eipä muuta kuin pekonia pannulle ja olutta pöytään.
Shellin huoltaasemalta Sveitsistä.

Itsellä oli ehkä jotain  muutakin,mielessä, mutta olkoon. Ei herätetä nukkujaa, kuorsatkoon rauhassa.
Lähdetään katsomaan onko rannsaaa sorsia... vai mitä Sulo.

Kun tulee vanhaksi niin uskaltaa ajatella.... ja höpistä mitä sylki suuhun tuo.
Niin, että höpistään taas.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Vaaleja ja valintoja

Näin saatiin EU-vaalit pidettyä ja parlamentaarikot valittua. Valtakunnan kolme eniten ääniä kerännyttä meni itseltäkin veikkauksessa täysin oikein. Se oli siis liian helppo ja selvä juttu. Stubb - Halla-aho - Rehn... hyvä niin! Mäntyharjulaisena oli helppo antaa tunnustus nuoren Häkkäsen Antin hienolle kampanjalle ja nuorukaisen upealle äänisaaliille. Jotain outoa tähän Antin menestykseen kuitenkin liittyy. Sellaista mitä minä en ymmärrä? Onko se kateutta, katkeruutta vai jotain muuta. Itse äänestin Anttia, vaikka en tunnustaudu millään muotoa puolueuskolliseksi. Sehän olisi täysin vastoin minun demokratia-näkemystäni. Pitää voida valita paras ehdolla olevista henkilöistä edustamaan oman alueen ja paikkakunnan menestystä. En tiedä oliko mäntyharjulaisilla oikeastaan muuta mahdollisuutta. Ymmärrän kuitenkin jokaisen vapauden valita äänensä kohde. Sitä en ymmärrä miksi pitää olla katkera ja nähdä Antin menestyksessä jotain negatiivista. Onneksi tämä on ymmärretty Mäntyharjussa puol

Itsekeskeisyys on päivän trendi

Pertunmaan kunnan kuntaliitosneuvottelut ovat lähtökuopissa ja nyt naapurikunnissa on käynnissä keskustelu kuntaliitosneuvotteluihin lähtemisestä. Hartola, Joutsa ja Heinola ovat jo tehneet päätöksensä. Hirvensalmi ja Mäntyharju päättävät liitosneuvotteluihin lähdöstään ensi viikolla. Keskustelu ja lähtötiedot neuvotteluihin lähtemisestä vaihtelevat melkoisesti. Heinola päätti selkeästi olla lähtemättä mukaan ja näyttää siltä, että Hirvensalmen päätös on saman suuntainen. Joutsa ja Hartola päättivät lähteä liitosneuvotteluihin, vaikka Hartolassakin kunnanjohtajan esitys oli liitosneuvotteluihin lähtemistä vastaan. Mäntyharjun päätös voi olla olla kumpi tahansa. Löytyy puoltajia ja vastustajia. Pertunmaalla näkemyksiä on useita, joka on hyvä asia. On tärkeää katsoa asiaa tässä vaiheessa useasta eri näkökulmasta. Sata vuotta sitten Pertunmaa muodostettiin Mäntyharjun, Hartolan ja Joutsan kunnista lohkaistuista alueista. Tällä ei tänä päivänä kuitenkaan ole merkitystä, sillä maailma on mu

Saako fillarilla ajaa maantiellä?

  Seurasin ja osallistuin keskusteluun polkupyöräilystä sosiaalisessa mediassa, jossa eräs keskustelija oli sitä mieltä, että maantieajoa harjoitteleva kilpapyöräilijä ei saisi ajaa polkupyörällään maantiellä. Suuri joukko keskustelijoita hämmästeli moista näkemystä – minä heidän mukanaan. En tiedä miten paljon autokouluissa tänä päivänä käydään lävitse sitä mikä maantiellä on sallittua ja mikä ei ole sallittua. Tiellä voi tulla vastaan mopoja, polkupyöriä ja toisinaan vaikkapa hevonen kärryt perässä tai ratsastaja selässä. Pääosalle tämä on varmaan itsestään selvää, mutta mielestäni on todella iso aukko liikennetiedoissa mikäli joku oikeasti on sitä mieltä, että polkupyörällä ei saa ajaa maantiellä. Kaiken kukkuraksi ainakin itse ymmärsin, että henkilöllä oli myös käsitys siitä, että polkupyöräilijän pitää väistää autoa ajaessaan maantiellä liikennesääntöjen mukaisesti tien oikeaa laitaa. Mielestäni tässä on mennyt kyllä koulutus täysin hukkaan ja levitessään tällainen liikennekulttuu